Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@09:21:10 GMT

۶۰ هزار هیئت علمی در دانشگاه های کشور فعالیت می کنند

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۲۱۶۹

۶۰ هزار هیئت علمی در دانشگاه های کشور فعالیت می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر فامیل‌کریمی پیش از ظهر دوشنبه در نشست رؤسای دانشگاه‌های شمال کشور در با بیان اینکه نیازمند هم افزایی و همگرایی در حوزه آموزش عالی هستیم، اظهار کرد: هر چقدر همگرایی در حوزه منطقه‌ای وسیع‌تر باشد تأثیرگذاری بیشتر است.

رئیس مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار نظرهای سیاسی چهره‌های علمی و دانشگاهی و رؤسای دانشگاه‌ها را عامل اعمال نگاه ابزاری به دانشگاه دانست و افزود: تراز رؤسای دانشگاه‌ها در فضای مدیریتی سطح بالا است و اگر این تراز زیر سوال رود دانشگاه دچار آسیب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای برگزاری هر چه بهتر آزمون سراسری، عنوان کرد: رصدها نشان می‌دهد که میزان تخلفات امسال نسبت به سال‌های گذشته چند برابر شده البته برای شناسایی این تخلفات ابزار جدید به کار گرفته شد.

رئیس مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تخلفات امسال به شیوه سنتی قابل رصد نبود و کشف بیشتر تخلفات نیز به معنای اشرافیت متولیان امر بر موضوع است.

فامیل‌کریمی با اشاره به موج مهاجرت‌ها به خارج از کشور، گفت: در کنار این مهاجرت‌ها ۶۰ هزار هیئت علمی با تمام کم و کاستی‌ها پای کار نظام ایستاده و عقب نشینی نکرده‌اند اما این موضوع به جامعه و حتی خواص به درستی منتقل نشده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها حرف اول را در نگاه مردم نسبت به مسائل علمی کشور می‌زنند، بیان کرد: بهترین فرصت‌ها برای احیای آنچه که در کلام رهبری نهفته است در دانشگاه می‌بینیم و اگر رشد مباحث دانشگاهی نباشد هیچ توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد.

رئیس مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نبض پروژه‌های علمی و عمرانی دستگاه‌ها در دانشگاه‌ها است، افزود: رؤسای دانشگاه‌ها با مشخصه‌های سختگیرانه انتخاب شدند و حتی استعلام برخی چهره‌ها چندین ماه طول کشید.

فامیل‌کریمی تاکید کرد: اگر از مجموعه افرادی که در دانشگاه‌ها با تفکر ناب انقلابی و جهادی به میدان آمده‌اند با یکدیگر همگرایی و هم افزایی و همکاری نداشته باشند فرصت برای کسانی که به دنبال تبدیل فرصت به تهدید هستند مهیا می‌شود.

کد خبر 5530270

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه گیلان اعضای هیات علمی بوشهر زلزله هرمزگان کرمانشاه خطبه های نماز جمعه زمین لرزه خراسان رضوی ویروس کرونا مشهد کنکور آمار کرونا زلزله شیراز سانحه تصادف اردبیل رؤسای دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تبیین روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با سخنرانی دکتر ناصر باقری مقدم رئیس گروه مطالعات راهبردی علم و فناوری و آینده‌نگاری و دبیر ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ به صورت مجازی و از طریق اسکای روم با حضور اکثریت نمایندگان هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

 

دکتر باقری مقدم بهره‌مندی از نقطه نظرات دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی سراسر کشور را فرصت مغتنمی در مسیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خواند.

 

وی در ابتدا به بیان سرفصل‌های نقشه جامع علمی کشور پرداخت و یکی از ایرادات وارد به نقشه جامع علمی کشور را زیاد بودن تعداد اولویت‌ها خواند.

 

ﻣﺪﯾﺮ ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ به تعریف انواع سیاست‌ها و تحلیل آنها در نقشه جامع علمی کشور پرداخت.

 

به اعتقاد وی تاکنون نیمی از نقشه جامع علمی کشور پیاده شده و در حال اجرایی‌سازی است و بخش‌های مهمی از آن هم هنوز اجرایی نشده که باید در روزآمدسازی مورد توجه قرار گیرند.

 

وی در ادامه گفت: یک سری اصول را در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور مد نظر قرار دادیم. اولین اصل این است که به دنبال بازنگری هستیم و نه اینکه یک نقشه جامع علمی جدیدی را تهیه کنیم. اصل دوم این است که کماکان به بحث اولویت‌گذاری عمودی در نقشه خواهیم پرداخت اما راهبردهای افقی را هم مورد توجه قرار می‌دهیم. اتخاذ دو رویکرد توامان فنی- اقتصادی و اجتماعی- فنی اصل سوم است.

 

باقری مقدم بیان کرد: به بحث گفتمان سازی عمومی و نخبگانی و جلب مشارکت حداکثری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در روزآمدسازی نقشه توجه ویژه‌ای خواهد شد.

 

وی در ادامه به تشریح ساختار روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور پرداخت و گفت: در هنگام تفکیک نقشه به بخش‌های مختلف، چهارده بسته کاری تعریف شد تا برای هرکدام ساز و کار روزآمدسازی را بیندیشیم. هر کدام از این بسته‌ها بنا به وضعیتی که اکنون دارند ممکن است کمابیش نیاز به روزآمدسازی و تعیین کمیت داشته باشند.

 

وی گفت: هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی در تک تک این بسته‌های کاری می‌توانند به ما کمک فکری بدهند.

 

ﻣﺪﯾﺮ ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ مهمترین فعالیت‌های مورد انتظار در کارگروه‌های تخصصی برای هر یک از این بسته‌های کاری را مورد اشاره قرار داد که قرار است با رویکرد دلفی انجام شوند و ادامه داد: هیئت‌های اندیشه‌ورز در دو مورد تحلیل نظرات خبرگان حقیقی و حقوقی در حوزه مربوطه و استفاده حداکثری از ظرفیت تخصصی کشور در حوزه مربوطه و مدیریت جریان گفتمان سازی و ترویج در طول فرآیند می‌توانند کمک زیادی کنند.

 

در ابتدای جلسه نیز دکتر محمدرضا مصوری کارشناس معاونت آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارائه توضیحات پیرامون نشست پرداخت.

 

وی دلیل برگزاری این نشست را درخواست بسیاری از هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی برای تشکیل یک بحث تبیینی پیرامون نحوه روزآمدسازی، نگرش به قضیه روزآمدسازی نقشه و اینکه در چه کمیت و کیفیتی این قضیه می‌تواند صورت بگیرد دانست.

 

 

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق